专用集成电路与系统国家重点实验室
系列讲座之十六

题  目:Device technology in Power Management ICs
报告人:游步东(矽力杰公司共同创始人,首席技术官兼首席运营官)
时  间:2012年12月21日上午14:30-16:00
地  点:张江校区微电子楼389室

Abstract
This presentation will provide a brief overview of modern power semiconductor device, and discuss specifically about device technologies on power management integrated circuits, including: the varied device structures and design consideration, the pros and cons of their applications in power ICs circuit design, as well as the process integration and manufacturing. The talk will also discuss state-of-the-art of power management ICs, the industry trends, and the challenge.

Biography
    游步东博士,矽力杰公司共同创始人,首席技术官兼首席运营官。有12年模拟及电源管理半导体工业界的经验。曾任美国加州硅谷纳斯达克上市的Volterrra半导体公司的技术总监,主管其电源管理类集成电路设计和技术的开发. 游博士其它经验包括哈里斯半导体等。
    游博士是国际知名的功率半导体器件及集成电路技术方面的专家,拥有14美国发明专利,另有10多项美国专利在审批中。游博士曾在IEEE TED/IEEE EDL 等国际顶级期刊和国际会议上发表过十几篇文章,曾经常为IEEE EDL 期刊审稿。游博士1992年毕业于浙江大学信电系,并于1997和2000年分获美国弗吉尼亚理工大学电气工程硕士和博士学位。游博士是当前正在评审的国家“千人计划”候选人。